Janik László

Sárkányölő Krisztián

alkotók, szereplők
Rendező Bal József
Játszák Korponay Zsófi
Játszák Szucskó Noémi
Játszák Blazsovszky Ákos
Játszák Előd Álmos
Zeneszerző Kazár Pál
Báb- és látványtervező Palóczy Magdolna
Dramaturg Szokolai Brigitta
Korrepetítor Fekete Mari
Ügyelő, rendezőasszisztens Németh Dóra
szinopszis

„Na, hadd látom, van-e itt olyan bátor vitéz, aki akár még a sárkánnyal is szembeszállna, hogy megmentse Mufurcka királykisasszonyt?”
A Regős kérdésére ilyenkor, optimális esetben, akadnak jelentkezők. „De mondjátok csak, nem féltek a három próbától?” – nem szoktak. „Na, akkor ki is választok három lovagot. Te, te és te, gyertek föl ide a színpadra…” És ekkor kezdetét veszi a lovagi torna, ami fantáziánktól függően lehet a régiekre emlékeztető kopjás-lándzsás viadal, vagy bármely labdajáték, fánkevő verseny, kockatorony-építés. A győztes pedig elindulhat az elrabolt királykisasszonyért… Útján a magyar hiedelemvilágból ismert beszélő kismadár és táltos paripa segíti. Csak éppen a sárkány rabságában sínylődő Mufurckának nem akaródzik megszabadulni. Hogy mi köti rabtartójához, megtudhatjátok, ha eljöttök az előadására.

Janik László, eredetileg bábjátéknak íródott mesejátéka emberjátékká transzponálódik színészeink és a színpadra felözönlő, virágot, állatot, sárkányt és napocskát megszemélyesítő gyerekek által.

Bemutató: 2018. október 17.
Az előadás hossza: 1 óra / 1 felvonás

Január