József Attila Színház Akadálymentes tájékoztató

Néhány hasznos információval szeretnénk alább szolgálni a színház akadálymentesítése kapcsán.

Látogatás mozgáskorlátozottként

Színházunk mozgáskorlátozottak részére is megközelíthető. A Színház vészkijárata mellett közvetlenül van mozgássérült parkoló. Kerekesszékkel érkező látogatóinkat kérjük, előre jelezzék érkeztüket, így az oldalsó, akadálymentes bejáraton keresztül könnyedén bejuthatnak az épületbe. Nagyszínpadi előadásaink – beleértve a kamara előadást nagyszínpadon – akadálymentesen látogathatók. Mozgássérült nézőink a nagyszínpad vészkijárat felőli oldalán találják a számukra kialakított speciális mosdót. Kávéházunk szintén akadálymentesen látogatható. A GAÁL ERZSÉBET STÚDIÓ jelenleg csak lépcsőn keresztül megközelíthető, így kérjük mozgásukban korlátozott vendégeinket, ezt vegyék figyelembe.

 

Látogatás nagyothallóként

Nagyszínpadi előadásaink alkalmával hallássérült nézőink számára az erkély első három sorában indukciós hurok üzemel. A Gaál Erzsébet Stúdióban, adottságánál fogv a, a fenti szolgáltatás nem elérhető.

 

Látogatás látássérültként

Színházunk technikai adottságai folytán nem rendelkezik kutyabarát minősítéssel, azonban kutyával érkező látássérült vendégeink is ép vendégeinkkel azonos feltételek mellett látogathatják intézményünket. Kérjük vak, illetve gyengén látó vendégeinket, hogy vakvezető kutyával szándékolt érkezésüket jegyvásárláskor előre jelezzék a szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu e-mail címen, hogy munkatársaink segíteni tudjanak az optimális ülőhely kiválasztásában. Az előzetes egyeztetés során fel tudjuk hívni figyelmüket a széksorok szélességére, az esetleges fény- és hanghatásokra, illetve arra az eshetőségre, ha színészeink a közlekedő folyosót is igénybe veszik egy-egy előadás bizonyos jelenetei során. Tűzrendészeti és biztonsági okokból színházunk vezetősége fenntartja a jogot, hogy kivételes esetben – kizárólag a vendég és a segítő kutya biztonsága érdekében – az ültetésen helyben változtasson. Weboldalunk gyengén látó vendégeink számára is akadálymentesen látogatható. A Kulisszajárás és a Ráhangoló program Színházunk legnépszerűbb kiegészítő ajánlatai az eseményekhez. Mindkét lehetőséget úgy alakítottuk ki, hogy előzetes egyeztetést követően, akadálymentesen lehessen ők et látogatni.