József Attila Színház Valami bűzlik

Valami bűzlik
Wayne Kirkpatrick & Karey Kirkpatrick & John O’Farrell

Valami bűzlik

Szinopszis

Üdvözöljük a reneszánszban, ebben a színes forgatagban, a Valami bűzlik világában. A Grammy díjas zeneszerző Wayne Kirkpatrick és a sikeres szerző páros Karey Kirkpatrick és John O’Farell kalauzolja el Önöket a XVI. századi Angliába. A kritikusok és nézők által is kedvelt, a Time Out New York szerint az elmúlt négyszáz éve legviccesebb musicaljét szeretnénk bemutatni, a Valami bűzlik…-et.

A darab az 1590-es években játszódik, főhősei Ben és Kenny Seggham, akik kétségbeesetten próbálnak kitörni „A nagy író” néven ismert, reneszánsz rocksztár, azaz Shakespeare árnyékából. Amikor a nagy mágus, Nostradamus azt jövendöli Bennek, hogy néhány száz év és a színház egyidejű éneklést, táncot, zenét és színészi tevékenységet kíván majd, teljesen kétségbeesnek. Ben arra sarkallja Kennyt, hogy vágja sutba készülő darabját – a Hamletet –, és fogjon neki az új kor követelményeihez igazodó műnek. Ám Kenny szerelmes lesz a puritán és színházgyűlölő Jeremiás lányába, Portiaba, ami újabb bonyodalmakhoz vezet. Ennek ellenére belevágnak, és megírják a világ első musicaljét, az „Omlett”-et. Eközben Kenny drámája Shakespeare kezébe jut, így, míg a két testvér Omlett premierje botrányba fullad, addig a nagy ellenség hatalmas sikert arat Kenny remekművével, a Hamlettel. A kudarcos premier után a két testvért a puritánok feljelentésének hatására még egy bírósági eljárás is várja. A sok herce-hurca ébreszti rá a testvérpárt, hogy semmi sem fontosabb, mint hűnek maradni önmagunkhoz, így amikor a bíróság a távoli és ismeretlen földrészre száműzi őket, hogy alapítsanak ott zenés színházat, örömmel vágnak bele az új kalandba.

A Valami bűzlik igazán nagy volumenű zenés darab, fülbemászó, ugyanakkor igényes zenével, hatalmas koreográfiával és kiváló karakterekkel. Magyarországon először nálunk kerül színre.

A színdarab bemutatását Magyarországon a Music Theatre International www.mtishows.eu

és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség www.theatrum-mundi.hu között létrejött

különleges megállapodás teszi lehetővé.

Szereplők

Ben ShaggemFeke Pál
Will Shakespeare

Szabó Máté

Kenny ShaggemBlazsovszky Ákos
NostradamusFila Balázs
Portia

Kovács Gyopár

Jeremiás testvér          Chajnóczki Balázs
Dalnok/Bíró     

Cseh Dávid Péter

Lord ClaphamBotár Endre
Peter Quince                       Lukács Dániel
Tom Snout                          Bergendi Áron
Továbbá                               

Bereczki Karina Anna, Csonka Ildikó, Hajszán Kitti, Lámfalusy Szafira, Zoé, Takó-Mikler Eszter, Tonhaizer Tünde, Veres Dóra, Vincze Kitti, Horváth Ádám, Jakab Roland, Kenyeres Bendegúz, Köpösdi Ádám, Mocsár Patrik, Rieberger Norbert

Alkotók

RendezőSzente Vajk
Díszlet

Rákay Tamás

Zenei vezető

Tassonyi Zsolt

Zenei munkatárs és Korrepetitor

Felszegi Dalma

Koreográfus

Túri Lajos Péter

Koreográfus asszisztens

Horváth Ádám

Rendezőasszisztens

Jámpa Kriszta

Videók

Jegyárak

I. kategória7500 Ft
II. kategória6500 Ft
III. kategória5800 Ft
IV. kategória3800 Ft