Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház Sikeres tavasz után nyáron is vár a #JASZ!
Hírek
2024.06.10.
Sikeres tavasz után nyáron is vár a #JASZ!

Sikeres tavasz után nyáron is vár a #JASZ!

Színházunk a nézők ragaszkodását különféle műfajokat felvonultató gazdag repertoárral, 5 új bemutatóval hálálta meg az elmúlt évadban. 67 esztendős intézményünknek immár 3 éve újra lehet saját szerződtetett társulata, a következetes tervezéssel megteremtett pénzügyi stabilitásnak köszönhetően. A 2023/24-es évad sikerdarabjait összesen közel 100 ezer rajongónk jutalmazta tapsával. Sőt, nem ritkán a színházak hőskorát idéző hangos ovációval, felállva köszöntötték az emlékezetes esték művészeit az elégedett nézőink!

 

A József Attila Színházat a nyár folyamán sem kell nélkülöznie a színházszerető közönségnek, a társulatunkkal a következő szabadtéri helyszíneken is találkozhatnak: Perkupai Operafesztivál (Vértestvérek, Sárkányölő Krisztián); Siófoki Kálmán Imre Szabadtéri Színpad (Macskafogó); Mézesvölgy Nyár – Veresegyház (Szibériai csárdás); Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál – Szarvas (Made in Hungária).

További részletek a nyári előadásokról: https://jozsefattilaszinhaz.hu/nyari-tajeloadasaink/

 

A 2024/25-ös évad a JÁTÉKOSSÁG évada lesz

A különféle műfajokat felvonultató hét új darabot a nézők aktív bevonásával mutatjuk be nagyszínházi és stúdiókörnyezetben, izgalmas és innovatív szcenikai megoldásokkal.

 

Játékos évad – rugalmas bérletekkel!

A megszokott és közkedvelt premier bérlettípusok mellett a következő évadra vadonatúj bérleteket is kínál a József Attila Színház, amelyek rugalmasan igazodnak a nézők időbeosztásához. Az „Ahogy tetszik” és a Galambos Erzsi zenés szabadbérletek tetszés szerint beválthatók majd az évadban futó korábbi előadásokra. „A világirodalom remekei” ifjúsági bérlet a keddenként 17 órakor műsorra tűzött nagy klasszikusokra szól. Igazi újdonság a Sztankay István bérletben nyitott hétfő délelőtt 11 órai előadássáv, amely elsősorban a nyugdíjasokat és a rugalmas időbeosztású „Home office” dolgozókat célozza meg, ugyanakkor csoportos iskolai látogatásokhoz is kiváló.

További információk és bérletvásárlás: https://jozsefattilaszinhaz.hu/berletek-kedvezmenyek/berletvasarlas/

 

Az eseményekben bővelkedő évadban színházunk névadója, József Attila születésének 120. évfordulója alkalmából kiírt kortárs drámaíró pályázat nyertesének ősbemutatóját 2025-ben, a magyar dráma napjára tervezzük: https://jozsefattilaszinhaz.hu/csokol-attila-dramapalyazat/

 

2024. szeptember 14-én pedig az immár hagyományos Évadnyitó Utcabálra kerül sor, ahol ingyenes családi programok mellett egy rendhagyó esti előadást is megtekinthetnek az érdeklődők. A Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor művészházaspár nevével fémjelzett „Jávor hajnalai” című zenés játék fülbemászó dallamokkal idézi fel az imádott színész kalandos élettörténetét.

 

Az új évad első premierjére csupán szeptember 28-ig kell várni a rajongóknak: Szente Vajk rendezésében kerül színre a kívül-belül megújult modern operett, a Luxemburg grófja, amelynek próbái már javában zajlanak a József Attila Színházban, így az igazán szerencsések már most elcsíphetnek egy-egy jól ismert dallamot a környéken sétálva.