Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház Pályaorientációs nap a József Attila Színházban
Hírek
2024.01.23.
Pályaorientációs nap a József Attila Színházban

Pályaorientációs nap a József Attila Színházban

Január 22-én, a magyar kultúra napján pályaorientációs napot tartottunk. Nyílt napi programjaink közül válogathattak a színház világa iránt érdeklődők:

9.30-10.30 Csukás István-Darvas Ferenc: Ágacska c. előadás megtekintése (Helyszín: Előcsarnok)
https://jozsefattilaszinhaz.hu/eloadas/agacska/

10.00-11.00 Modern tánc tréning – egy rövid bemelegítést követően: rövid koreográfia betanítása és beszélgetés a színház koreográfus-asszisztensével, a tánckar vezetőjével, Horváth Ádámmal /A részvételhez váltócipő és laza ruházat használata kötelező!/ (Helyszín: Próbaterem)

10.30-11.00 Színészi jelenlét tréning Quintus Konráddal, az Ágacska című előadás rendezőjével, a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanárával (Helyszín: Gaál Erzsébet Stúdió)

11.00-12.00 Nyílt próba következő nagyszínpadi bemutatónkhoz, a Naftalinhoz kapcsolódóan
Hargitai Iván, színházunk művészeti vezetőjének vezetésével az alkotófolyamatba nyújtott betekintésen túl lesz lehetőség kérdezni is.
https://jozsefattilaszinhaz.hu/eloadas/naftalin/

15.00-16.00 Kulisszajárás: Nemcsák Károly igazgató vezetésével

16.00-16.30 Beszélgetés és rövid tárlatvezetés Egressy Zoltánnal – a Portugál, és a Vesztett éden írójával, a Baseball Before Midnight című aktuális tárlatunk egyik kiállítójával (Helyszín: Kiállítóterem)
https://jozsefattilaszinhaz.hu/eloadas/portugal/

16.30-18.00 Egressy Zoltán: Vesztett éden – felolvasószínházi előadás (helyszín: Kávézó)

A magyar kultúra napján színművészeink közül páran felolvasószínházi délutánnal tisztelegtek a magyar kultúra előtt. Vesztett éden címmel láthattatok felolvasószínházi előadást kávéházi környezetben társulati tagjaink közreműködésével, melynek rendezője Lengyel Ferenc.
A történet az író, Madách Imre, az édesanyja, Majthényi Anna és a felesége, Fráter Erzsi kusza, ellentmondásos, indulatokkal teli viszonyát tárja a nézők elé. Majthényi Anna elhatározza, hogy megházasítja a fiát. Madách épp ez idő tájt, egy bálon találkozik Fráter Erzsivel, és első látásra beleszeret. Anyja, aki természetesen más feleséget szemelt ki számára, megpróbál viszályt szítani a szerelmesek közt.

Szereplők:
Kónya Merlin Renáta,
Lábodi Ádám,
Pikali Gerda – Jászai Mari-díjas

Rendezte: Lengyel Ferenc, Jászai Mari-díjas