Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház Így látták a Portugált
Hírek
2022.03.24.
Így látták a Portugált

Így látták a Portugált

Nagy öröm számunkra, hogy intenzív kritikai- és médiaérdeklődés közepette mutathattuk be Egressy Zoltán tragikomédiáját.

Színlap >>

Lengyel Ferenc rendezésében a Portugál kíméletlen és szerfelett pontos látlelet a második évezred előtti időről, udvariasan az eredeti tőkefelhalmozás időszakának nevezett esztendőkről.
(Petővári Ágnes színikritikái – Egressy Zoltán: Portugál)

A Portugál az utóbbi évek egyik legjobb előadása a József Attila Színházban. Bár sok helyütt vitték színpadra, ideje volt elővenni, mert közben felnőtt egy korosztály, amelyik még nem látta. A jelenlegi magyar színházi kínálatban mindenképpen figyelemre méltó ez a produkció, megjósolható, hogy sikerdarab lesz.
(infovilág – A demokrácia mibenléte, avagy eljutunk-e Portugáliába?)

A József Attila Színházban ezen a hétfő délutánon tele volt a színház nyugdíjasokkal és diákokkal, és tagadhatatlanul nagy sikere volt a produkciónak. Ritkán van prózai darab közben nyíltszíni taps – most több is volt, és a sok nevetés is azt mutatta, hogy bejönnek a poénok.
(Mezei néző – József Attila Színház – „De jó-e ez így nekünk?” – Portugál – 2022.03.21. 15h)

Ami viszont egyformán tetszett és megmaradt akkor és most is, az az előadás zseniálisan megírt és eljátszott figurái mellett annak szövege.
(ferfiakklubja.hu – Máshová vágynak, de nem tesznek érte semmit… mégis boldogok? – a Portugál fotóspróbáján jártunk)

 

Vizsgálják meg a darabot a saját szemükkel, várjuk Önöket az előadáson!