Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház Évadzáró társulati ülés
Hírek
2021.06.15.
Évadzáró társulati ülés

Évadzáró társulati ülés

Színházunk tegnap tartotta évadzáró társulati ülését, ahol bemutattuk új tagjainkat is. 

A hagyományoknak megfelelően idén is átadtuk díjainkat.

A Horváth Ügyvédi Iroda díjában Szabó Gabi részesült. Sztankay Bea csodás szobrát ezúttal színházunk egyik legrégebbi tagja, Fehér Anna kapta. Friss Fodor-gyűrűseink: Pozsár Rózsa, a fodrásztár vezető és Ódorné Szekeres Julianna, igazgatósági titkárnő. A József Attila – gyűrű idén Fila Balázs ujjára került.

Az idei-, csonka évadtól az alábbi videóval búcsúztunk:

 

A soron következő évad sokszínűnek és izgalmasnak ígérkezik, a maga hét bemutatójával.

A játék örömén túl, talán egy dolog okoz a ház falain belül boldogságot: színházunknak tíz év után újra társulata van. A hölgykoszorú: Auksz Éva, Fehér Anna, Jónás Andrea, Kovalik Ágnes, Pikali Gerda és Szabó Gabi. Az urak: Blazsovszky Ákos, Chajnóczki Balázs, Fila Balázs, Quintus Konrád, Zöld Csaba és Nemcsák Károly.

A társulatépítés jegyében hat fiatal művészt is szerződtetett a színház: Kónya Merlin Renáta, Kulcsár Viktória, Fekete Gábor, Horváth Sebestyén Sándor, Lábodi Ádám, Lukács Dániel.

Két magántáncosunk: Tonhaizer Tünde és Horváth Ádám sem ismeretlen a nézők számára, ők a tánckar gördülékeny működéséért felelnek a jövőben.

Természetesen, állandó játszótársaink maradnak színházunk Örökös tagjai: Galambos Erzsi, Bodrogi Gyula, Láng József és Ujréti László, illetve a már jól ismert arcok: Jakus Szilvia, Kocsis Judit, Molnár Zsuzsanna, Vándor Éva, Botár Endre, Galkó Balázs, Kiss Gábor, Újvári Zoltán.

Augusztus elsejétől nemcsak rendezőként, de művészeti vezetőként csatlakozik hozzánk Hargitai Iván.

A sűrűnek mondható évad bemutatói:

Könnyed, őszi zenés vígjátéknak ígérkezik az Egy szoknya, egy nadrág. Az előadás rendezője biztosíték arra: szem nem marad szárazon. Színházunk Örökös tagja, Bodrogi Gyula veszi kézbe ezúttal a „karmesteri pálcát”. Kulcsár Viktória, Horváth Sebestyén Sándor, Ujréti László és Zöld Csaba kelti életre az egykori legendás filmet. Bemutató: 2021. szeptember 11.

Ben Shaggem az angol reneszánsz híres és gazdag drámaírója… szeretne lenni. Ez sehogy se megy neki, ezért végső elkeseredésében átlépi a vörös vonalat: harcba száll William Shakespeare-rel.  Fergeteges következményekkel számolhatunk a Valami bűzlik előadásai során, amelynek főszereplői Auksz Éva, Kovács Gyopár, Feke Pál és Blazsovszky Ákos lesznek. Szente Vajk rendezését 2021. szeptember 18-tól láthatja a közönség.

A Szibériai csárdás főszerepében debütál Lábodi Ádám, akit Kulcsár Viktória partnereként köszöntünk ebben a sodró és keserédes zenés, romantikus vígjátékban. Kállai István, az Operettszínház legendás dramaturgjának személyes története ez: hogyan játszotta el édesapja és fogolytársai, az első világháborúban a Csárdáskirálynőt, az orosz hadifogságban. Hargitai Iván rendezését 2021. október 09-én tűzzük műsorra.

Az idei évad különlegességében, a Furcsa pár női változatában, Fehér Anna és Pikali Gerda újra együtt áll színpadra, kettősük garancia a felhőtlen szórakozásra. Fergeteges vígjáték nőkről, nemcsak nőknek. A szintén Hargitai Iván jegyezte előadást 2021. október 29-én mutatjuk be.

Ken Kesey regénye 1975-ben, Miloŝ Forman rendezésében lett világhírű. Funtek Frigyes rendezésében Randle P. McMurphyt Zöld Csaba, az Indiánt Fila Balázs, míg a Ratched nővért Fehér Anna alakítja. A Száll a kakukk fészkére bemutatója: 2021. november 27.

A 2022-es évet Spiró György Az imposztor című komédiájával kezdjük a nagyszínpadon. A darab Major Tamás számára készült, és bizonyos értelemben róla szól, aki halála előtt nem sokkal a budapesti Katona József Színházban el is játszotta a főszerepet. Bogusławski szerepében 2022. január 29-én, a szenzációs Benedek Miklóst láthatják nézőink. Bagó Bertalan rendezi az előadást.

Az évadot 2022. március 19-én, az utóbbi huszonöt év legsikeresebb vígjátékával, Egressy Zoltán Portugáljával zárjuk. Az előadást szerte az országban több ezerszer adták, nem meglepő, hogy sorai mára ikonikussá váltak. Irgács mindennapjai Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám főszereplésével elevenednek meg. Színházunkban először rendez Lengyel Ferenc.

A következő évad gyermekdarabja, a Quintus Konrád rendezte Ágacska, 2022. január 13-tól várja ifjú nézőit.

Várjuk Önöket idén is színházunkban, hisz tudják: #csakazértisszínház2021