Ugrás a tartalomhoz
József Attila Színház Diplomamunka a József Attila Színház színpadán
Hírek
2023.06.09.
Diplomamunka a József Attila Színház színpadán

Diplomamunka a József Attila Színház színpadán

Negyedéves szakmai gyakorlatát tölti a József Attila Színházban Eperjes Károly-Szalma Tamás színész osztályának hat növendéke (Horváth Barnabás, Juhász Jázmin, Kucskár Kamilla, Labán Roland, Nagy Ferenc, Sinka Edina, Varga Levente).

 

A fiataloknak lehetőségük van arra, hogy nemcsak egy rendezővel dolgozhatnak egy professzionális előadásban, hanem olyan színész kollégákkal játszhatnak együtt, akik több évtizede a pályán vannak és komoly szakmai tapasztalattal bírnak. Fehér Annával, Fila Balázzsal, Molnár Zsuzsával, Nemcsák Károllyal, Pikali Gerdával és Zöld Csabával is együtt játszanak. A növendékek szerepet kaptak a Made in Hungária musicalben, a Régimódi történetben, a Koldusoperában és a Vértestvérekben.

Hargitai Iván, a József Attila Színház művészeti vezetője elmondta: ,, Igyekeztünk olyan feladatokkal ellátni a fiatalokat amelyekben nemcsak a színpadi jelenléttel kell megbírózniuk, hanem valós színházi szituációkban kell megmutatkozniuk.

 

Ennek a kapcsolatnak a csúcspontja, hogy a Kaposvári Egyetem felkérésére Hargitai Iván rendezi meg a színművésznövendékek diplomamunkáját, ami a József Attila Színház Stúdiószínpadán kerül bemutatásra, Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmjének színpadi adaptációja. Közel három hónapos próbafolyamat előzi meg a hétfői vizsgát. A darab egy olyan kortárs anyag, amely látszólag a mobiltelefonok titkos üzeneteit tárgyalja ki, de valójában a XXI. századi emberi kapcsolatok útvesztőiről és öncsalásainkról szól.

Hargitai Iván úgy vélekedett a fiatal színészhallgatókról: ,,Nagyon fontosnak tartom, hogy nemcsak a színház, hanem a magyar színházművészet szempontjából is, hogy érzékeny, nagy munkabírású képzett fiatalok kerüljenek a pályára. Leginkább ez motivált abban, hogy elvállaljam ezt munkát. Ez az anyag nemcsak a személyes érzékenységet és színészetet teszi próbára, hanem rendkívül komoly csapatmunkára is késztet.

 

Főpróba: június 11-én 19:30

Nyílt vizsga: június 12 15:00 Minden érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel regisztrációhoz kötött: titkarsag@jozsefattilaszinhaz.hu

Előadás: június 14. 19:30