Kapcsolat
1134 Budapest, Váci út 63. | Jegypénztár: (1) 270-7514
Szervezés: (1) 320-5877, (1) 270-7500
Email: szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu
Gazdag Tibor
Nyíregyházán született 1964. október 15-én.
Zenei általános iskolát végzett, majd a szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozatán érettségizett 1983-ban. Az akkori Színház- és Filmművészeti Főiskolára harmadik nekifutásra sikerült a felvételije; a köztes időt a Nemzeti Színház stúdiósaként töltötte.

A főiskolát Székely Gábor és Zsámbéki Gábor tanítványaiként végezte el 1990-ben. Zsámbéki Gábor, a budapesti Katona József Színház igazgatója leszerződtette az általa irányított intézménybe, ahol a negyedik izgalmas, számára nagyon tanulságos évad után a Veszprémi Petőfi Színház tagja lette. Itt rengeteg jelentős szerepet – prózai és zenés darabokat egyaránt – eljátszhatott, de szeretett volna még több tapasztalatot szerezni, ezért 1998-tól a szabadúszást választotta.

A miskolci, székesfehérvári, szolnoki feladatok mellett a Pesti Magyar Színház is megbízott benne. Közben a Szörényi-Bródy szerzőpáros fontos darabjainak főszerepeit játszhatta és énekelhette el (Attila, Koppány, Vászoly, Kőműves Kelemen). Ez idő alatt a Veszprém melletti Bándon élt feleségével és két gyermekével, így a veszprémi Pannon Várszínház szinte állandó meghívottjaként a veszprémi közönség továbbra is találkozhatott vele.

2014-ben családjával az állandó budapesti megbízásai miatt (hiszen 2005-től a TV2 Jóban Rosszban című sorozatának is egyik vezető szereplője lett) Dunakeszire költözött. A kedves közönség így most már nemcsak a Magyar Színház Sugar című zenés vígjátékában, hanem a József Attila Színház La Mancha lovagja és Sörgyári capriccio című darabjában is láthatja.
Fontosabb szerepei
Díjak
Képek