Kapcsolat
1134 Budapest, Váci út 63. | Jegypénztár: (1) 270-7514
Szervezés: (1) 320-5877 | Központi telefonszám: (1) 270-7500
E-mail: szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu
Átadták a „Fut a színház!” váltóverseny díjait
Az eseménynek otthont adó József Attila Színházban csapata harmadik helyen végzett a „Fut a színház!” elnevezésű jótékonysági versenyen, így Chajnóczki Balázs, Előd Álmos, Vaszkó Bence és Zöld Csaba vehette át a nekik járó díjat.

Hatodik évadához érkezett a „Fut a színház!” program, amely évről évre nemes vetélkedésre hívja a színházi szakma futást kedvelő képviselőit. Számuk folyamatosan nő: 2011-ben, az induláskor nyolc csapat, idén huszonkettő futott.

A vidéki színházakat két éve a Miskolci Nemzeti Színház csapata  képviseli. Az Operaház idén is a legaktívabb volt, mert a három kategóriában (férfi, női, vegyes) összesen nyolc különböző váltóval szerepeltek. Különdíjat kapott Ónodi Eszter Jászai Mari-díjas színésznő is, a Katona József Színház tagja. Ő élete első versenyét futotta a 10 km-en.

Az ünnepélyes díjátadón részt vett Szedlacsek Emília, az EMMI Kultúráért felelős államtitkárság főosztályvezetője, Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója és Nemcsák Károly, az ünnepélyes díjkiosztó házigazdája, a József Attila Színház igazgatója.

A színházi csapatok nevezési díjait idén is jótékonysági célra, a Bajor Gizi Színészmúzeumnak ajánlotta fel a versenyt szervező Budapest Sportiroda (BSI). Az így összegyűlt 400.000 Ft-ot az intézmény digitális akadálymentesítésre fordítják.

 

A férfi csapatok legjobbjai:

1. Operaház, Fiúk, 3:06:00

Herzog András, Herzog Tamás, Horváth Ádám, Zemlényi Mihály

2. Miskolci Nemzeti Színház, Viktória, 3:26:28

Csizmadia Péter, Molnár Sándor Tamás, Oszterman Ferenc, Ódor Kristóf

3. József Attila Színház 3:34:33

Chajnóczki Balázs, Előd Álmos, Vaszkó Bence, Zöld Csaba

 

Videó a díjátadóról: https://www.youtube.com/watch?v=KZ1v1wGekj4

Fotók: http://www.futanet.hu/galeria/2721

Videó az október 9-i versenyről: https://youtu.be/WwRPijJPKbY