Kapcsolat
1134 Budapest, Váci út 63. | Jegypénztár: (1) 270-7514
Szervezés: (1) 320-5877 | Központi telefonszám: (1) 270-7500
E-mail: szervezes@jozsefattilaszinhaz.hu
"Az élet kötelesség" - Márai-puzzle
Irodalmi szalon
Legendák nyomában - irodalmi szalon - Márai-puzzle
Szereposztás
Képek
Előadások
RENDEZŐ
Kállóy Molnár Péter

Művészeti vezető
Szabó Zoltán Attila
Vendég
Bolemant László
Vendég
Szűgyi Zoltán
Előadó
Előadó
Kálloy Molnár Péter
„Az élet kötelesség” – Márai-puzzle
irodalmi szalon
az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház közös irodalmi szalonja


„Napjainkban Márai világszerte a legelismertebb magyar író. Itthon is üzlet. Hogy ez használ-e neki, vagy sem, nem tudhatom. Én minden esetre életem végéig hűséges híve maradok, mint az egyik legjelentősebb, keménygerincű magyar íróhoz, akitől mindig van mit tanulnunk…” – írta Márairól Rónay László Stephanus-díjas irodalomtörténész a Nyugat Pluszban, 2014-ben közölt esszéjében.
M.S. jelentőségét Karinthy sem vitatta. A Nyugatban (1934/3.) megjelent kritikájából idézünk: „Ahogy ír, ahogy a mesterség eszközeivel kísérletezik: a legjobb értelemben vett futurista ő, egy eljövendő írásművészet úttörője és előharcosa, a legjobbak csapatában. Kitűnő prózához jutott általa a magyar irodalom.”
Az Újnyugat Irodalmi Kör és a József Attila Színház szalonestje (2017. november 27-én, 18 órakor) Márai Sándort, a futuristát, a kassai polgárt, a világlátott, keménygerincű tanítót, a költőt, az újságírót, az irónia fegyverével is szívesen élő alkotót egyaránt megmutatja nekünk. Ujréti László, Kálloy Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila Márai-puzzle előadása nem nélkülözi a játékot és a zenét sem. A kisebbségi létről és az anyaországi létezésről – Márai kései követőiként –kortárs tükröt tart elénk: Bolemant László és Szűgyi Zoltán.